Tenaamstellen

Tenaamstellen & vrijwaren

Algemene informatie

Als RDW erkend bedrijf beschikken wij over de mogelijkheid uw bij ons aangeschafte auto voor u te naam te stellen. Tevens beschikken wij over de mogelijkheid om de (mogelijk) in te ruilen auto ook te vrijwaren.  Hiermee zijn we niet afhankelijk van de openingstijden van een postkantoor en kan dit per direct bij ons op het kantoor geheel kosteloos geregeld worden.

Wat is een tenaamstelling?

Als u een voertuig heeft gekocht, dan moet u als nieuwe eigenaar het kenteken op uw naam laten zetten. Dat heet overschrijven of tenaamstellen.

Wat is een vrijwaring?

Als u uw auto inruilt, moet de auto overgeschreven worden naar ons. Dit kunnen wij geheel ter plekke voor u regelen. Hieruit ontvangt u een vrijwaringsbewijs wat betekent dat de auto niet meer bij u op naam staat en dat u niet meer verantwoordelijk bent voor de verplichtingen die horen bij het op naam hebben van een auto. Het vrijwaringsbewijs dient goed bewaart te worden.

Belangrijke documenten

Bij de kentekencard hoort een unieke code: de tenaamstellingscode. Deze code bestaat uit 9 cijfers. Het eerste deel van de code ontvangt u tijdens de overschrijving. Het tweede deel zit bij de kentekencard die de RDW u toestuurt. U voegt de 2 delen van de code zelf samen. De code heeft u nodig als u uw voertuig wilt inruilen. Bewaar de tenaamstellingscode daarom goed.

U ontvangt geen tenaamstellingscode als uw voertuig eigendom is van een lease- of financieringsmaatschappij. In het kentekenregister is dan bij het kenteken een zogenaamd verstrekkingsvoorbehoud geplaatst. Dit houdt in dat de lease- of financieringsmaatschappij altijd de tenaamstellingscode ontvangt.

 

        Uw zoektocht, onze uitdaging!